Social

Guvernul României donează R.Moldova un nou lot de echipamente medicale de protecție

Guvernul României a donat Republicii Moldova un nou lot de echipamente medicale de protecție. Acestea vor fi recepționate de Armata Națională, în numele Guvernului de la Chișinău, în perioada 19 – 20 ianuarie curent.

Bunurile sunt donate de partea română în contextul prevenirii și combaterii infectării cu virusul SARS-CoV-2, susține Ministerul Apărării de la Chișinău, scrie Ziarul Național.

Lotul, în valoare de 30 de milioane de lei, conține 1 000 de viziere, 9 000 de cutii cu mănuși, 2 000 de ochelari din plastic de protecție, 3 milioane de măşti chirurgicale, precum și 500 000 de măști de protecţie.

Bunurile medicale vor fi transportate de la punctul vamal Leușeni cu mai multe camioane militare din dotarea Armatei Naționale și vor fi repartizate Agenției Rezerve Materiale și Spitalului Clinic Militar Central.

„Vehiculele militare implicate în transportarea bunurilor medicale se vor deplasa pe traseul național Leușeni-Chișinău. În acest context, îndemnăm cetățenii să se abțină de la distribuirea imaginilor cu tehnica militară în spațiul online, pentru a nu genera dezinformări”, anticipează Ministerul Apărării.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *