Actualitate

Guvernul României va oferi acelaşi număr de locuri de studii pentru tinerii din Republica Moldova

Potrivit lui Eugen Tomac, Guvernul României va oferi acelaşi număr de locuri pentru tinerii din R. Moldova care doresc să studieze în sistemul de învăţământ românesc.

Secretarul de stat a avut, de asemenea, o întrevedere cu domnul Victor Chirilă, consilierul pentru relaţii internaţionale şi diaspora al prim-ministrului Vlad Filat. Părţile şi-au exprimat deschiderea în vederea identificării unei platforme comune de cooperare între Chişinău şi Bucureşti pentru susţinerea comunităţilor vorbitoare de limba română din statele limitrofe.

Vizita a continuat la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al R. Moldova, unde secretarul de stat pentru românii de pretutindeni s-a întâlnit cu viceministrul Andrei Popov, cu care a discutat subiecte de interes comun privind sprijinirea comunităţilor româneşti de peste hotare.

În cadrul vizitei la Chişinău, secretarul de stat a participat la masa rotundă pe tema perspectivelor colaborării dintre România şi R. Moldova în vederea susţinerii diasporei româneşti, eveniment organizat de Asociaţia pentru Politică Externă. Eugen Tomac a exprimat nevoia identificării unor repere concrete pentru consolidarea relaţiei Bucureşti – Chişinău, prezentând, în context, proiectul strategiei naţionale pentru românii de pretutindeni, lansat în marja Forumului Românilor de Pretutindeni din 31 septembrie – 1 octombrie 2011.

Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni a participat şi la o masă rotundă pe tema istoriografiei din R. Moldova. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *