Externe

Guvernul suedez propune expulzarea migranților pentru “stilul de viață defavorizat”

Suedia a declarat marți că dorește să introducă noi cerințe care ar permite ca solicitanții de azil și imigranții să fie expulzați pentru abuz de substanțe, asociere cu bande criminale sau discursuri care amenință valorile suedeze.

“O condiție prealabilă pentru o integrare de succes este ca persoanele care vor să trăiască în Suedia să respecte și ele normele de bază, să trăiască cinstit și să se comporte bine”, a declarat ministrul migrației, Maria Malmer Stenergard.

Guvernul minoritar de dreapta al premierului Ulf Kristersson a venit la putere în urmă cu un an – susținut de democrații suedezi de extremă dreapta – și a promis să combată imigrația și criminalitatea.

Paulina Brandberg, ministrul pentru egalitatea de gen, a declarat reporterilor că guvernul va revizui legislația suedeză pentru a determina dacă există motive specifice pentru revocarea permiselor de ședere.

Dar ea a enumerat exemple potențiale de “deficiențe ale stilului de viață”, inclusiv fraudă cu beneficii, datorii, stiluri de viață necinstite, abuz de substanțe și asocierea cu rețele criminale sau grupuri violente și extremiste care “amenință valorile suedeze fundamentale”.

Brandberg a declarat că verificarea va lua în considerare, de asemenea, “dacă este posibil și adecvat să se includă declarații care amenință grav valorile democratice suedeze de bază”.

“Dacă îți dorești altceva decât aceste valori democratice sau chiar lucrezi în mod activ împotriva a ceea ce reprezintă Suedia, atunci pur și simplu nu ar trebui să trăiești aici”, a spus Brandberg.

“Principiul de bază al legii suedeze privind imigrația este că numai cetățenii suedezi au dreptul necondiționat de a locui în Suedia”, a declarat Ludwig Aspling, purtătorul de cuvânt pentru migrație al Democraților Suedezi, în fața reporterilor.

Vorbind la postul public de radio Sveriges Radio, ministrul justiției, Gunnar Strommer, a anunțat, de asemenea, o revizuire menită să extindă puterea de revocare a cetățeniei. În unele cazuri, anularea cetățeniei suedeze ar putea duce la faptul că o persoană ar putea deveni apatridă.

“Eu însumi nu văd nicio obiecție în acest sens. Dar face parte din test și vom vedea unde va duce”, a declarat Strommer.

Suedia a primit un număr mare de imigranți începând cu anii 1990, majoritatea din țări aflate în conflict, inclusiv din fosta Iugoslavie, Siria, Afganistan, Somalia, Iran și Irak.

Reamintim, Danemarca, Finlanda, Finlanda, Islanda, Norvegia, Suedia și Islanda au creat o alianță pentru a facilita deportarea imigranților ilegali.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Cred ca ar trebui sa umble si la drepturile religioase ,adica cei care vin sa respecte religia cetatenilor suedezi NATIVI !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *