Economie

Guvernul va aloca 200 de mln de lei agricultorilor afectați de crize în anul 2022

Guvernul urmează să aloce 200 de milioane de lei agricultorilor afectați de crize în anul 2022. Proiectul de hotărâre este inclus pe ordinea de zi a ședinței cabinetului de miniștri, care se va desfășura pe 21 august.

Ajutorul financiar va fi acordat fermierilor care au pregătit solul și au însămânțat culturi de prima grupă (grâu și orz, ovăz și triticale), produse primare ce stau la baza produselor social importante, dar și în componența furajelor pentru animale. Prețul actual oferit pentru aceste tipuri de mărfuri este unul care nu acoperă investițiile, iar fermierii riscă să nu-și poată realiza angajamentele contractuale, a transmis Executivul, potrivit Realitatea.md.

Astfel, în total, vor fi circa 3000 de beneficiari, care au în posesie suprafețe de teren de până la 1500 de hectare. Sumele de care vor beneficia se vor calcula de Agenția de Intervenție și Plăți pentru Agricultură, în baza cererilor depuse.

Modul de calculare a ajutorului se va efectua după identificarea suprafețelor eligibile per solicitant și a coeficientului de categorie, în funcție de suprafețele gestionate, potrivit sursei citate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *