EconomieSocial

Guvernul va investi în crearea infrastructurii necesare pentru promovarea agroturismului autohton

Vizita prim-ministrului Dorin Recean în raionul Strășeni a început în localitatea Micleușeni, unde soții Victor și Ana Ciolacu dezvoltă o afacere în agroturism, apicultură și creșterea fructelor, cunoscută ca pensiunea „Conacul Mierii”, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Fondată acum, 10 ani, cu resursele adunate din munca în străinătate, pensiunea are în dotare 160 de stupine, care produc anual peste 6300 kg de miere. O parte din produse sunt exportate în Uniunea Europeană, dar sunt comercializate și la „Conacul Mierii”, alături de alte produse apicole.

De-a lungul timpului, familia Ciolacu a beneficiat de suportul programului PARE 1+1, implementat de ODIMM, prin intermediul căruia a fost construită o stație fotovoltaică. De asemenea, dezvoltarea afacerii a fost posibilă datorită suportului oferit de proiectele finanțate de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare, Fondul Polonez de Solidaritate, dar și subvențiilor postinvestiționale, oferite de Agenția de Intervenție și Plăți în Agricultură. Amenajarea pensiunii „Conacul Mierii” a fost realizată în cadrul traseului turistic „Dor de codru”, desfășurat cu suportul proiectului PNUD- Elveția „Migrație și dezvoltare locală”.

„Mă bucur să cunosc oameni muncitori și de succes care au dezvoltat cu suflet și pasiune o afacere ce contribuie la dezvoltarea comunității locale și la promovarea regiunii din care fac parte”, a menționat Dorin Recean.

Oficialul a mai menționat că asemenea destinații pitorești trebuie să fie incluse în traseele turistice ale țării noastre, iar Guvernul va investi în crearea infrastructurii necesare pentru promovarea agroturismului autohton.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *