Sport

Halep a făcut o demonstraţie de forţă în semifinalele de la Moscova şi e la un pas de al 5-lea titlu din 2013

A patra româncă din istorie pătrunsă în top 20 (locul 18 în acest moment) se luptă cu recordurile. Fără îndoială, constănţeanca se înscrie cu şanse mari pentru titlul de "sportivul anului în România". După o pauză de aproximativ două săptămâni generată de o durere la umăr, jucătoarea de 22 de ani a revenit în forţă în Capitala Rusiei. A cedat doar şapte game-uri în drumul spre finală, e adevărat şi graţie abandonului Magdalenei Rybarikova (Slovacia) 6-2 (abd). În sferturi, ieri, Simona a jucat perfect împotriva reprezentantei gazdelor, Alisa Kleibanova, căreia i-a administrat un sec 6-1, 6-1, iar astăzi a repetat performanţa.

Simona a început excelent meciul de azi, bifând break-ul încă din primul game. Şi-a asumat riscuri, a lovit extrem de puternic şi a "forţat" liniile terenului, lăsând-o fără replică pe adversară.

Statistica primului set spune totul despre raportul de forţe din teren. Tenismana noastră a comis doar 8 greşeli neforţate, reuşind 14 winners. Mai mult, agresivitatea sa a fost subliniată de desele apariţii la fileu, unde şi-a adjudecat 6 din 7 puncte.

Rusoaica a acuzat mici dureri la încheietura mâinii drepte în debutul manşei secunde, iar diferenţa dintre cele două sportive a crescut. Într-un timp record, Halep s-a distanţat la 4-0 şi problema învingătoarei era clară pentru toţi suporterii prezenţi la Moscova.

De notat că background-ul întâlnirilor directe era unul încurajator pentru Simona. În ambele dispute de până la acest meci, sportiva noastră s-a impus în faţa rusoaicei, de fiecare dată pe hard (suprafaţă similară cu cea de la Moscova). Anul trecut, la Dubai, Simona a trecut fără probleme de Pavlyuchenkova, scor 6-4, 6-2, pentru ca în 2013, la Tokyo, să o învingă în trei seturi, după ce sportiva din Rusia a fost obligată să abandoneze: 3-6, 7-6(5), 3-0 (abd).

În finală, Simona o va avea ca adversară pe sportiva din Australia Samantha Stosur, locul 19 mondial şi cap de serie numărul 7.

Calificarea în finală este recompensată cu 70.728 de dolari şi 320 de puncte WTA.

4 titluri a obţinut Simona în acest sezon: Nürnberg, s’ Hertogenbosch, Budapesta şi New Haven

3-1 este scorul întâlnirilor directe dintre Stosur şi Halep, cu menţiunea că două dintre victoriile sportivei de la Australia au avut loc pe zgură. În ultimul duel, pe Hard, anul acesta la Cincinnati, Simona s-a impus cu 6-4, 4-6, 6-2

28 de lovituri direct câştigătoare a avut Simona azi, o cifră impresionantă pentru un meci de fete, încheiat în atât de puţine game-uri

Sursa: gsp.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *