Război

Hamas a amenințat că va executa ostaticii ca răspuns la atacurile israeliene asupra clădirilor rezidențiale

Abu Ubaida, un purtător de cuvânt al aripei militare a Hamas, Brigăzile Al-Qassam, a declarat că mișcarea va executa un ostatic israelian pentru fiecare atac israelian asupra unei clădiri rezidențiale fără avertisment. O înregistrare a declarației sale a fost difuzată de postul de televiziune Al Jazeera.

Reamintim, în dimineața zilei de 7 octombrie, Palestina a început să facă atacuri masive cu rachete asupra teritoriului Israelului, iar apoi a declarat război statului evreu. Potrivit rapoartelor armatei israeliene, peste trei mii de rachete de luptă au fost lansate în mai puțin de o zi. Au avut loc explozii în Ierusalim și Tel Aviv.

Anterior, premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că Israelul nu are altă opțiune decât să lanseze o operațiune terestră în Fâșia Gaza. El a adăugat că Israelul nu poate da dovadă de slăbiciune în Orientul Mijlociu.

Abu Obaida a adăugat că execuția ostaticilor va fi difuzată în format audio și video.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Nu cred ca mai au o sansa sa ramana pe teritoriul Israeluluo. Daca planul a fost sa testeze vigilenta israelienilor, planul a fost prost. Armata israelieana va lua la pas toata Fasia Gaza si vor distruge orice poate avea legatura cu Hamas. Deasemenea e exclusa orice incetare a focului , cel putin pana la faza in care luptatorii Hamas nu vor parasi teritoriul intregului stat israelian.

  2. Din păcate rădăcinile acestui conflict se datorează evreilor și modului în care i-au împins efectiv pe palestinieni afară din țara lor. Așa că e greu de urmărit acum, în secolul 21, atâta cruzime și ură dar, a nu se uita că în ultima 100 de ani cel puțin, cei care au practicat aceste metode inițial au fost evreii. Numai că atunci nu era mass media…
    Nu-l iubesc pe javrov sau pe ruși în general dar faptul că palestinienii trebuie să aibă o țară a lor e de netăgăduit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *