Actualitate

Hamas a amenințat cu un “răspuns militar” dacă SUA intervine în conflictul din Gaza

Liderul mișcării rebele Ansar Allah (Houthis) din Yemen, Abdel Malek al-Husi, a amenințat cu un “răspuns militar” în cazul în care SUA vor interveni în conflictul palestiniano-israelian.

“Suntem pregătiți să luăm parte la atacuri cu rachete, atacuri cu drone și alte forme de răspuns militar dacă America intervine direct în agresiunea împotriva Palestinei”, a declarat el într-un discurs adresat susținătorilor Hamas, difuzat de canalul de televiziune Al Masirah, deținut de Houthi.

Liderul mișcării a declarat că Houthis sunt gata să se coordoneze cu alte grupuri și să se alăture acțiunilor acestora în zona de conflict. “Există linii roșii când vine vorba de Gaza”, a subliniat el.

O nouă agravare a situației din Orientul Mijlociu a început la 7 octombrie cu un atac al militanților Hamas din Fâșia Gaza asupra teritoriului israelian. Potrivit ultimelor date oficiale, în urma ciocnirilor și bombardamentelor, aproape 800 de palestinieni au fost uciși, alți peste 4.000 au fost răniți, peste 1.000 de israelieni au fost uciși, iar aproximativ 3.400 au fost răniți.

Hamas a atribuit atacul unui răspuns la acțiunile israeliene împotriva Moscheii Al-Aqsa de pe Muntele Templului din Ierusalim. Israelul a anunțat trecerea la o stare de pregătire pentru război și o blocadă completă a Fâșiei Gaza.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *