Externe

Harkov, bombardat din nou de ruși. Opt oameni, și un copil de cinci luni, au decedat, iar 19 sunt răniți

Joi, Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, a devenit din nou ținta bombardamentelor. În urma atacului, opt oameni, inclusiv un copil de cinci luni, au decedat, iar 19 persoane au suferit răni.

Administrația publică locală susține că de atac se fac vinovate trupele ruse, relatează Hromadkse. Poliția din Harkov a anunțat că pentru a deschide focul militarii invadatori au folosit obuziere.

„Când au început bombardamentele, o tânără familie se plimba pe stradă: Soția, soțul și un bebeluș de cinci luni în brațe. Bărbatul a murit imediat, femeia a fost internată în stare gravă. Ulterior, polițiștii au găsit cadavrul copilului. Explozia a aruncat copilul din mâinile tatălui pe acoperiș ”, a declarat oficialul.

Anterior, Kievul anunța despre atacuri în Dnepropetrovsk, Zaporojie și Nikolaev. Conform ucrainenilor, Moscova a decis să transfere trupele și tehnica din Crimeea spre regiuni ucrainene, pentru a-și consolida pozițiile.

Anterior, se estima că trupele ruse s-ar îndepărta din regiunea Harkov, pentru a-și concentra eforturile în Donbas. Totodată, militarii lui Putin par să caute posibilități de a ajunge spre Odesa, atacând tot mai des regiunea Nikolaev.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *