Femeia

Harta dorinţelor sau… cum să visăm corect

Cu alte cuvinte, e viitorul fiecăruia scris cu propria mână. În rândurile ce urmează vă vom sugera cum să visaţi corect, astfel încât visele să se împlinească uşor şi repede.

Sunteţi gata pentru o viaţă frumoasă? Atunci începem să creăm harta dorinţelor!
Mai întâi e necesar să vă stabiliţi nişte scopuri, planuri concrete, să vă gândiţi bine ce dorinţe aveţi de fapt. Precizaţi câţi bani, ce familie, copii, soţ vă doriţi, ce stare de sănătate, ce fel de casă, ce relaţii veţi avea cu persoanele din jurul dumneavoastră, unde doriţi să călătoriţi etc.

După ce aţi răspuns la toate întrebările de mai sus, luaţi o coală de hârtie, de dorit mai mare (tip A2) şi împărţiţi-o în nouă părţi egale (conform teoriei Feng-Shui):

Puteţi colora fiecare cadran în culorile indicate între paranteze, acestea fiind prielnice îndeplinirii dorinţelor.
Apoi înarmaţi-vă cu foarfece, reviste, creioane colorate, vopsele şi fotografii. În fiecare sector al hărţii, desenaţi ceea ce vă doriţi şi/sau lipiţi imagini ce reflectă întocmai dorinţele dvs. Adică, dacă în vise vă vedeţi conducând o maşină de culoare roşie, atunci şi pe hartă trebuie să apară una roşie, nu neagră, de acelaşi model. Dacă vă doriţi bani, atunci indicaţi suma. Stabiliţi şi un termen în care se vor îndeplini dorinţele: un an sau doar câteva luni. Încercaţi totuşi să fiţi cât mai realist.

Numaidecât lipiţi pe hartă poza proprie. Alegeţi o imagine în care sunteţi într-o stare binevoitoare şi emanaţi fericire. Pe hartă puteţi „proba” haine, „conduce” o maşină nouă, „negocia” afaceri, petrece timpul cu un soţ de vis şi trei copii.

Cele mai potrivite imagini pentru harta dorinţelor

Cadranul „Sănătate”: În centru trebuie să vă aflaţi dvs. – frumoasă, fericită şi sănătoasă. Arătaţi corpul dvs. ideal (îl puteţi tăia din una dintre revistele pe care le-aţi pregătit dinainte). Puneţi câte o descriere la fiecare imagine. Evitaţi frazele negative. Adică în loc de „Nu mă doare stomacul”, notaţi „Am un stomac sănătos. Corpul meu e într-o stare excelentă de sănătate. Mă simt foarte bine”. Înlocuiţi fraza „Sunt slabă” sau „Am de gând să slăbesc” cu „Am 55 kg. Am un corp tonifiat”.

Cadranul „Bogăţie/bani”: Aici includeţi maşina, casa, ceasul sau bijuteriile la care râvniţi. Desenaţi o bancnotă pe care să indicaţi numărul de zerouri la care visaţi, semnând imaginea cu fraza „Averea mea valorează 1 milion de dolari”, sau „Pe contul meu bancar am 1 milion de lei”.
De asemenea, puteţi semna imaginile din acest cadran astfel: „Am intrat în noua casă în august 2015”, „Voi purta doar haine de firmă”.

Cadranul „Carieră”: Lipiţi o imagine care să reflecte jobul la care visaţi. Descrieţi ce faceţi, cu ce se ocupă compania la care lucraţi. Dacă planificaţi să deveniţi un top-manager, atunci lipiţi o imagine sugestivă şi semnaţi-o cu fraza: „Conduc compania X”.
Graficul carierei poate fi reprezentat şi printr-o scară, pe ale cărei trepte să indicaţi anii şi posturile ocupate. Mai puteţi indica aici şi salariul pe care vi-l doriţi.

Cadranul „Familie”: Alegeţi o imagine care să fie compatibilă cu ceea ce credeţi despre o familie ideală, de exemplu, un soţ atent şi respectuos, copii cuminţi etc. Puteţi lipi imagini cu familia ideală în cadrul unor sărbători de familie, sau într-un moment în care să fiţi cu toţii fericiţi.

Cadranul „Căsătorie”: Aici lipiţi imagini care ar reprezenta relaţiile pe care le aveţi cu soţul. În descrieri puneţi accentul pe iubire, înţelegere, fidelitate, pasiune şi indicaţi calităţile pe care le are soţul pe care-l doriţi alături. De exemplu, puteţi scrie „Am un soţ ambiţios, puternic, care obţine ce îşi doreşte în viaţă. Duce un mod de viaţă sănătos, iubeşte copiii şi pe mine, e fidel şi familist”.
Nu uitaţi şi de dvs. Indicaţi cum sunteţi în familie: o soţie înţeleaptă, o mamă bună, iubită, înţelegătoare etc.

După aceşti paşi vă conduceţi completând şi celelalte cadrane.

Cum înnoiţi harta dorinţelor?

În momentul în care o dorinţă se îndeplineşte, sau nu mai este actuală, dezlipiţi imaginile ce ţin de ea. Înnoiţi harta de fiecare dată când simţiţi nevoia. Schimbaţi periodic imaginile, înnoiţi descrierile, adică „lucraţi” cu dorinţele dvs.

Se recomandă ca să ascundeţi harta de ochii lumii undeva în dormitor, într-un dulap sau după uşă. Dosiţi harta de acei oameni care nu vă vor susţine sau vor râde pe seama dorinţelor pe care le aveţi. Cel mai bine este să o păstraţi în dormitor, astfel încât să o vizualizaţi de cel puţin două-trei ori pe zi. Cu cât mai des veţi contacta cu harta dorinţelor, cu cât mai des veţi vizualiza îndeplinirea lor, cu atât mai repede acestea se vor materializa.

Când se vor îndeplini dorinţele?

Dacă dorinţele pe care le-aţi pus pe hartă sunt sincere, scrise logic şi coerent, şi dacă credeţi cu toată fiinţa în îndeplinirea lor, atunci acestea vor începe să se realizeze fără multă aşteptare.
Totuşi, trebuie să înţelegeţi că odată ce unele vise se vor materializa în două-trei luni, altele vor avea nevoie de ani. Lucrând corect cu harta, dorinţele dumneavoastră se vor îndeplini în proporţie de 80-90%, timp de trei-cinci ani.

Şi încă ceva: nu aşteptaţi îndeplinirea dorinţelor în faţa televizorului. Dacă tot visaţi să vedeţi Parisul, încercaţi măcar să obţineţi viza.

Elena Sărăteanu

Timpul Suplimentul Femeia

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *