Externe

Harta Europei, unde tinerii preferă să se căsătorească și să divorțeze

Conform acestor date, se pare că căsătoria este populară mai mult în țările cu o moștenire catolică, cum ar fi nordul Portugaliei și sudul Italiei. Grecia, România și Croația la fel se numără printre țările unde o mare majoritate, de circa 80 la sută din cupluri sunt căsătorite. Dar cel mai interesant apare la diferența dintre Germania, unde 70-80 la sută sunt căsătoriți, Franța, Marea Britanie și Scandinavia, în care căsătoria nu este chiar populară, anunță qz.com.

Ratele de divorț în aceste țări sunt la fel diferite. În Germania, aceste date sunt aproape la fel ca cele din Franța. Ratele în Marea Britanie, Suedia și Finlanda sunt ușor mai mari. Spania care are aceleași date ca Germania, are mai puține date atestate despre divorțuri. Acești indici sunt diferiți pentru Grecia, Italia sau Irlanda, cu mai puțin de 12 la sută din numărul total al populației.

Între timp, familiile monoparentale sunt cele mai des întâlnite în Letonia, urmată de Polonia și alte state est europene, estul Norvegiei, Marea Britanie și Irlanda de Nord. Sistemul de statistică Eurostat prezintă datele doar pentru statele Uniunii Europene.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *