CSI / Rusia

(HARTĂ) Experţii militari descriu trei scenarii despre opţiunile Rusiei în Ucraina

Potrivit „LIGABusinessInform”, care citeaza raportul Stratfor „Wargaming Ucraina”, analiștii au identificat trei scenarii principale pentru acțiunile posibile ale Rusiei şi, totodata, au calculat bugetul necesar pentru continuarea agresiunii.

Scenariul 1: Coridorul terestru

Implementarea acestui scenariu prevede croirea unei fasii terestre si alipirea zonele ocupate din Crimeea de Donbas. Agresorul va trebui să avanseze mai mult de 400 de kilometri în adancul Ucrainei și sa controleze aproximativ 46.600 de km patrati de teritoriul cu o populație de aproximativ două milioane de persoane.

În acest scenariu, forțele de asalt ruse vor încerca să se deplaseze rapid în direcția Kherson și Nova Kahovka, unde ulterior vor crea fortificații puternice. Ca rezultat, vor fi create noi linii de aparare pe o lungime de 450 km.

Potrivit analiștilor, această operațiune va dura aproximativ 14 zile, iar trupele intervenționiste vor mobiliza între 26.000 până la 36.000 de soldați. Pentru a contracara aceasta ofensiva, Ucraina va trebui să desfasoare pe aceasta directie 42 de mii de soldati.

În cazul în care NATO va interveni și va trimite trupe, rușii vor trebui să suplimenteze fortele implicate în operațiune cu 40.000-55.000 de militari.

Scenariul 2: Ocuparea sudului Ucrainei

Scenariul prevede alipirea, de-a lungul coastei Mării Negre, a teritoriilor controlate deja in Donbas și Crimeea și ocuparea, în continuare, a istmului vestic – până la Transnistria. În acest caz, Ucraina va fi complet taiata de mare.

Operațiunea va avea nevoie de aproximativ 40 de mii pana la 60 de mii de soldati în trupele de asalt și 80.000 – 120.000 – trupe pentru mentinerea controlului teritoriului.

În acest scenariu, invadatorii vor avansa in interiorul Ucrainei pe o lungime de 645 de kilometri și vor captura aproximativ 104.000 kmp de teren.

Scenariul 3: Capturarea Ucrainei de Est

Acest scenariu prevede ca armata rusa sa impinga fortele ucrainene pe malul drept al Niprului, sub ocupatia Moscovei ajungand astfel aproape jumătate din țară.

Acest scenariu este insa puțin probabil ca urmare a faptului că necesita mobilizarea unui numar imens de trupe. Forțele care vor declansa atacul vor trebui sa numere intre 91.000 pana 135.000 de soldați, iar trupele necesare pentru a mentine controlul partii ocupate vor numara ale 135.000. Ca urmare a ofensivei, armata rusa va avansa 402 km si va ocupa aproximativ 223.000 de km pătrați. O zona locuita de 13 milioane de oameni.

Pentru realizarea acestui scenariu apocaliptic, Rusia va avea nevoie de 11 pana la 14 zile, menționând că pentru a opune rezistența efectivă, Ucraina va trebui să „mobilizeze sub baionetă” circa 260 de mii de soldati.

Potrivit analiștilor americani, Rusia este în măsură să realizeze primele doua scenarii. Pentru cel de-al treilea insa, expertii spun ca Putin pur și simplu nu mai are bani.

Sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *