Externe

Hillary Clinton cere o reformă a regimului armelor de foc după atacul de la Charleston

Aflată în vizită la San Francisco, California, fosta primă doamnă și secretar de stat a calificat drept indispensabilă această reformă "de bun simț" pentru a pune capăt sau cel puțin pentru a reduce din numărul atacurilor criminale care îndoliază țara aproape cotidian.

Ea a apreciat că recentul masacru pentru care Dylann Roof a fost inculpat și care a șocat o parte din America, "ne obligă încă o dată națiunea să se forțeze să dea un sens unei violențe fundamental lipsite de sens".

"Putem avea o reformă de bun simț a regimului armelor, care îndepărtează armele de mâinile criminalilor și a ale oamenilor violenți (…) respectând în același timp persoanele responsabile" care poartă arme, a spus candidata democrată la președinția SUA la o conferință a primarilor americani de la San Francisco.

Fosta primă doamnă și-a exprimat de asemenea solidaritatea cu familiile victimelor tragediei de la Charleston.

"Ca mamă, ca bunică, dar și ca ființă umană, inima mea arde pentru ei, pentru victime și pentru familii, pentru o comunitate rănită și pentru o biserică rănită", a spus Hillary Clinton.

Dylann Roof, de 21 de ani, a fost pus sub acuzare vineri pentru nouă crime, iar tribunalul, în fața căruia a compărut prin videoconferință, a decis să-l mențină în detenție.

Președintele Barack Obama a încercat în 2013 să propună o reformă a legislației privind armele de foc dar nu a reușit din cauza opoziției din Congres. Liderul de la Casa Albă a abordat din nou subiectul vineri seară, în cadrul unui discurs susținut la aceeași conferință a primarilor.

Sursa: Agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *