CSI / RusiaInternațional

Hillary Clinton îl ironizează pe Putin în privința extinderii NATO: ”Păcat, Vladimir. Tu ai atras-o asupra ta”

Fostul secretar de stat american Hillary Clinton l-a ironizat miercuri pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin cu privire la extinderea NATO, spunând: ”Păcat, Vladimir. Tu ai atras-o asupra ta”, relatează Reuters și Agerpres.

Revenind la Departamentul de Stat pentru dezvăluirea portretului său oficial, Hillary Clinton s-a folosit, de asemenea, de ocazie pentru a-şi arăta dezgustul faţă de politicile fostului preşedinte republican Donald Trump, care a învins-o în alegerile prezidenţiale americane din anul 2016.

Ea a sugerat că ar fi putut exista întrebări cu privire la capacitatea SUA de a aduna sprijin pentru Ucraina pentru a rezista invaziei ruse din 2022 din cauza moştenirii lui Trump de înstrăinare a aliaţilor.

”Oamenii s-ar fi putut îndoi de asta pentru că am ars atât de multe poduri cu aliaţii şi prietenii noştri”, le-a spus ea unor actuali şi foşti oficiali în Benjamin Franklin State Dining Room a Departamentului de Stat.

”Restabilirea unei politici externe care aduce oameni aproape de noi, şi nu îi îndepărtează, ar fi fost considerată extrem de dificilă. Şi într-adevăr a fost, dar s-a realizat”, a mai adăugat ea, mulţumindu-i secretarului de stat Antony Blinken pentru că ”a ajutat la restabilirea poziţiei Americii”.

Totodată, Clinton a spus că preşedintele democrat Joe Biden a urmat multe dintre priorităţile administraţiei Obama, în care ea a fost şefa diplomaţiei şi el a fost vicepreşedinte al lui Barack Obama.

”Apărând democraţia în Ucraina, extinzând NATO – ca o paranteză: Păcat, Vladimir. Tu ai atras-o asupra ta”, a spus ea, provocând râsete şi aplauze.

”Am spus întotdeauna: oamenii nu sunt forţaţi să adere la NATO. Oamenii aleg şi vor să adere la NATO”, a adăugat ea.

Clinton a descris ceea ce ea consideră a fi priorităţile comune ale lui Biden şi Obama: ”extinderea NATO, înfruntarea agresiunii ruseşti şi gestionarea provocărilor din partea Chinei”.

Kremlinul a ripostat la adresa fostului secretar de stat al SUA, în urma remarcii la adresa lui Putin.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a declarat că Moscova îşi aminteşte de gafa din 2009, când un buton simbolic conceput pentru a marca o ”resetare” a relaţiilor dintre SUA şi Rusia a fost etichetat în schimb drept ”supraîncărcare” în limba rusă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *