Actualitate

Hollande a fost ales președinte al Franței, cu 52 % din voturi, Sarkozy l-a sunat să-i ureze succes

Sarkozy a mulțumit susținătorilor săi și spus că a făcut tot ce a put pentru a câștiga al doilea mandat, în ciuda, revoltei publice pentru modul în care a gestionat economia, anunță agenția AssocietedPress.

"Îmi asum responsabilitatea… pentru înfrangere" a mai spus Sarkozy.

UPDATE 18.00 Ziarele belgiene au inceput sa publice primele estimari privind rezultatele scrutinului. Rezultatele estimate pot fi citite aici.

UPDATE 3 Pana la ora locala 15:00 participarea la vot era de 71,96%, mai ridicata fata de cea din primul tur, insa mai mica decat la scrutinul din 2007 la acceasi ora – 75,11%

UPDATE 2 Pana la ora locala 11:00 participarea la vot atingea 30,66%, mai ridicata fata de cea din primul tur

UPDATE Nicolas Sarkozy a votat in Paris, alaturi de Carla Bruni, care a fost nevoita sa se intoarca pentru ca isi uitase cartea de identitate in sectia de vot; Francois Hollande in fieful sau electoral, Tulle (Corrèze). Intrebat de jurnalisti cum se simte, Hollande a declarat: "Ca in duminica din primul tur de scrutin", pe care l-a castigat.

In total, 46 milioane de alegatori sunt chemati la urne pentru a decide duminica cine va fi urmatorul presedinte al Frantei.

15:10: ALEGERI FRANŢA 2012, EXIT POLL în teritoriile franceze. Publicația belgiană Le Soir a publicat, duminică, rezultatele obținute de cei doi candidați la prezidențiale în teritoriile franceze, Francois Hollande fiind câștigător în mai multe regiuni.

La alegerile prezidenţiale din Franţa, în Guadalupe, candidatul socialist, Francois Hollande, a obținut 71,9 %, iar Nicolas Sarkozy – 28 %, în Saint-Barthélemy, Hollande are 17,3 %, Sarkozy – 82,7 %, în Martinica, Hollande – 68,4 %, Sarkozy – 31,5 %, iar în Guyana franceză, Hollande – 62 %, Sarkozy – 37,9 %.

Și la Montréal, Hollande a ieșit învingător cu 57,74 %, în timp ce Sarkozy a obținut 42,26 %.

Președintele francez a câștigat, în schimb, la New York, unde a obținut 62,5%, față de Hollande – 37,5 %.

Votul în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale franceze a început sâmbătă la 12.00, ora Franței (13.00, ora României).

ALEGERI FRANŢA 2012: Primii care au votat au fost locuitorii din arhipelagul Saint-Pierre și Miquelon, în nordul Oceanului Atlantic.

Ei au fost urmați de alegătorii din Antilele franceze (Guadalupe, Martinica, Guyana, Saint Martin şi Saint Barthelemy), din Polinezia franceză, şi de la consulatele de pe continentul american, inclusiv Hawai.

Legea franceză interzice publicarea estimărilor înainte închiderea urnelor.

De regulă, presa belgiană și cea elvețiană publică estimări, nefiind sub incidența legii franceze. 

Via Realitatea.net/Hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *