Externe

Hollande: Franța, pregătită să constituie ‘o avangardă’ în zona euro

 ‘Zona euro a reușit în această săptămână să-și reafirme coeziunea cu Grecia. Calitatea relației franco-germane a fost pentru mulți. Spiritul european a prevalat’, se arată în articolul publicat într-un dosar consacrat fostului ministru și președinte al Comisiei Europene, Jacques Delors, care împlinește luni vârsta de 90 de ani.

‘Dar nu putem să rămânem acolo. Am propus să reluăm ideea lui Jacques Delors a unei guvernări din zona euro și să adăugăm la aceasta un buget specific precum și un parlament pentru a asigura controlul democratic’, a adăugat șeful statului.

‘Împărțirea unei monede este mult mai mult decât a dori o convergență. Este o alegere făcută de 19 țări deoarece era în interesul lor. Nici un guvern timp de 15 ani nu și-a asumat responsabilitatea de a ieși’ din zona euro, a subliniat François Hollande.

‘Această alegere cere o organizare întărită și cu țările care vor decide, o avangardă. Franța este pregătită deoarece, așa cum ne-a demonstrat Jacques Delors, ea crește mereu atunci când este la inițiativa Europei’, a apreciat președintele francez.

Sursa: Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *