Eveniment

Horia Mihail revine la Chișinău

Astăzi, el trece Prutul pentru a prezenta, la ora 18.00, la Sala cu Orgă din Chișinău, un concert cu Orchestra Națională de Cameră a Republicii Moldova, dirijată de Cristian Florea.

Organizat de Radio România Cultural și Asociația Culturală Accendo, turneul va atinge destinația finală, orașul Tulcea, unde cel de-al treilea pian călător va rămâne.

În anul 2011, atunci când avea loc prima ediție a turneului, ce a avut destinația finală Mediaș, Oltea Șerban Pârău, redactor-șef Radio România Cultural, referindu-se la felul cum s-a născut ideea acestui turneu a explicat de ce Radio România a ales să facă gestul generos de a trimite niște piane în orașe care nu aveau un pian de concert: „Ideea de a valorifica într-un mod cât mai semnificativ și mai vizibil acele piane din generațiile mai vechi ale Radiodifuziunii care, chiar recondiționate, nu mai pot fi introduse în circuitul de concerte cu înregistrare și transmisiune radio.

Repertoriul ales pentru călătoria din 2013 este integral Beethoven: Patetica, Sonata Lunii, Appassionata și Concertul nr. 4 în Sol major pentru pian și orchestră.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *