Social

Hotelul Național din Chișinău ar putea fi introdus în registrul monumentelor ocrotite de stat

Astăzi, 11 iulie, în cadrul ședinței Primăriei, Vadim Ceban a anunțat că Hotelul Național este examinat pentru a fi introdus în registrul monumentelor ocrotite de stat, potrivit TV8.

„La solicitarea noastră, Hotelul Național este examinat să fie introdus în registrul monumentelor ocrotite de stat. Dacă se întâmplă acest lucru, ceea ce cred eu că este bine, nu este suficient doar ca să fie introdus în registru. E nevoie și de o viziune, ce exact va fi acolo, să nu rămână 15 ani de zile tot așa, un centru în care sunt oamenii străzii, copii ai străzi, eventual, veniți din alte regiuni și alte lucruri care se întâmplă acolo destul de urâte”, a precizat Ceban. 

De asemenea, Ceban a menționat că s-a propus să fie un hub pentru organizațiile de tineret, un hub pentru startup-uri în domeniul TIC și multe altele.

Hotelul Național din centrul Chișinăului, privatizat încă în anul 2006 și care până în prezent a fost lăsat în voia sorții, a început să fie demolat pe data de 20 mai.

Potrivit Primăriei Capitalei, autorizația de demolare a clădirii a fost emisă la 4 iunie 2021, cu termen de executare a lucrărilor de 12 luni și termen de începere a lucrărilor de șase luni.

În august 2020, proprietarul clădirii a primit autorizația de demolare a edificiului. În martie 2021 a fost propusă demolarea edificiului în detrimentul construcției unui complexul multifuncțional.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *