Opinii și EditorialePolitică

„Moscova pierde tot mai mult controlul în R. Moldova. Șor a eșuat în misiunea avută, nu i-a reușit „lovitura de stat”, iar Dodon este un politician pe „perfuzii” – Hrițuc

„Moscova pierde din ce în ce mai mult controlul în Republica Moldova. Pe de o parte, Maia Sandu și partidul de guvernământ joacă tare pe linia asta, se rup acorduri semnate în cadrul Comunității Statelor Independente (CSI), se limitează numărul diplomaților ruși pe teritoriul moldovean, se emit mesaje dure cu privire la crimele din Ucraina. Pe cealaltă parte, Șor și Dodon au intrat într-o dispută, care se va agrava și mai mult”, relatează analistul politic de la București, Cristian Hrițuc.

De asemenea, el scoate în evidență faptul că Moscova nu ar mai avea timp să-și coordoneze „păpușile” din Moldova.

„Partidul Socialiștilor din R. Moldova îl acuză pe Șor că îi fură oamenii, spunând că e mai rău ca în „vremea lui Plahotniuc”, iar oligarhul fugar îi persiflează și le răspunde: „Să nu cedați presiunilor grupurilor mafiote – acest lucru este foarte corect. Să vă amintiți cine are de câștigat de pe urma unor astfel de declarații. Nu numărați banii altora și mai bine veniți la noi la ceai și ciocolate. Și da, îndepărtați prostuțul acela de la butoanele computerului”. Deci, Moscova nu mai are timp să își coordoneze „păpușile” din R. Moldova și realizează că tura asta n-au cum să o mai ghidoneze ca în trecut. Șor a eșuat în misiunea avută, nu i-a reușit „lovitura de stat”, iar Dodon este un politician pe „perfuzii”. Supraviețuiește doar datorită electoratului PSRM. Nu poate aduna și alte voturi, din alte zone”, scrie Hrițuc pe pagina sa de Facebook.

Cel care ar putea profita de pe urma certei între Dodon și Șor ar fi Mișcarea Alternativa Națională a lui Ion Ceban.

„Dacă Ceban reușește să profite de cearta dintre Șor și PSRM, atunci s-ar putea să vedem în Parlamentul viitor patru partide, PAS, PSRM, Șor/Renaștere și MAN”, mai scrie Hrițuc.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Sor si Dodon,
    Un excroc si un bufon !
    Vor plati amandoi cat de cutrand.
    Tatucul de la moskova i-a cam lasat din brate.
    Acum are alt probleme de rezolvat.,mai mari si mai grele !
    Nu-si mai bate capul cu cei doi papitoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *