Iahnie de fasole de post
Dacă ţii post, cu siguranţă fasolea trebuie adăugată în alimentaţia ta, deoarece ea conţine fibre, proteine şi are un nivel ridicat de carbohidraţi cu eliberare lentă.
Ingrediente
– 400 g fasole
– două cepe medii tocate mărunt
– un morcov tăiat cubuleţe
– două foi de dafin
– 200 g bulion
– 1/4 legătură de pătrunjel
– 1/4 legătură de mărar
– sare, piper
Mod de preparare
Se poate pune fasolea în apă, să se înmoaie, cu o zi înainte, ca să fiarbă mai repede.
Se pune fasolea la fiert. Se lasă să clocotească zece minute după care se schimbă apa. Se repetă de două-trei ori această operaţie. Între timp, se căleşte ceapa şi morcovul, apoi se adaugă şi bulionul lăsându-se să mai fiarbă cinci minute. Acest amestec se adaugă peste fasolea care e în ultima apă, iar la final se pun verdeţurile şi condimentele. Apa trebuie să fie cât să acopere fasolea. Se pune la cuptor cam două ore şi se lasă să scadă. Se verifică după o oră dacă are suficientă apă să fiarbă. Când o serviţi, puteţi pune pe masă lângă iahnia de fasole o salată de varză murată şi combinaţia va fi delicioasă.
Timpul Suplimentul Femeia
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!