CSI / Rusia

Ianukovici și fiii săi cer la Curtea Europeană de Justiție de la Luxemburg dezghețarea activelor

Ianukovici, care încă se mai consideră președintele legal al Ucrainei, și fiii săi Viktor și Aleksandr, s-au adresat CEJ în data de 14 mai. Acțiuni în acest sens au întreprins de asemenea șase apropiați ai lui Ianukovici, care au fost incluși pe ‘lista neagră’ a UE.

Astfel, fostul premier al Ucrainei, Nikolai Azarov, și fiul său Aleksandr au înaintat plângere la CEJ în data de 12 mai, iar fostul șef al Administrației prezidențiale, Andrei Kliuev — la 15 mai. În toate documentele este subliniată necesitatea ridicării sancțiunilor.

Potrivit EUobserver, alte patru persoane incluse pe ‘lista neagră’ a UE s-au adresat Consiliului UE, cu solicitarea de a prezenta dovezi privind însușirea ilegală a unor mijloace de stat. Nu este exclus ca și aceste persoane să se adreseze CEJ în viitorul apropiat.

Reamintim că, în data de 6 martie, UE a publicat lista persoanelor sancționate, suspectate de însușire ilegală de mijloace de stat în Ucraina. Pe listă au fost incluși Viktor Ianukovici, fostul șef al Administrației prezidențiale Andrei Kliuev și alți 16 oameni de afaceri și foști înalți funcționari ucraineni. Activele bancare ale acestora au fost înghețate pe teritoriul Uniunii Europene.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *