Cultură

Iarmaroc și trupe de reconstituire istorică la Festivalul Medieval

Elementele centrale ale sărbătorii de epocă vor fi reconstituirea bătăliilor istorice, taberele medievale cu tot ce însemna viața cotidiană: bucătărie, artizanat, meșteșugărit și ateliere de fierărie. Spiritul medieval va fi susținut și de trupe profesionale de reconstituire istorică din Republica Moldova, România și Ucraina, care vor înscena lupte, unde spada și armura erau instrumentele principale. Atmosfera evului mediu va fi asigurată și de formațiile românești de muzică „Trei parale”, „Ad Hoc” și „Nomen Est Omen”.

În cadrul festivalului va avea loc și turnirul internațional la scrimă medievală și trageri cu arcul, iar cei mai curajoși vor putea să-și încerce puterile la tirul cu arcul și aruncatul topoarelor.

Pentru amatorii de artă vor fi târguri de artizanat, expoziții de obiecte hand made, master-class-uri în gastronomie, dans, pictură și sculptură. La festival vor fi amenajate și spații speciale pentru copii, iar de 1 iunie – Ziua Internațională a Copiilor, organizatorii promit un program special cu multe concursuri și premii.

Festivalul Medival propune și o zonă de camping, trasee turistice, dintre care unul va fi la Mănăstirea Căpriana, Grădină Zoo. La eveniment sunt așteptați circa 10 000 de vizitatori.

Complexul Etno-Cultural „VATRA” se află la 32 km distanță de Chișinău, lângă Restaurantul „La Bădiș”.

Prețul biletului de intrare la festival este de 50 de lei pentru o zi și 80 de lei pentru două zile.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *