Social

Iarmarocul de iarnă vine cu daruri şi cu gânduri bune

La cea de-a 15-a ediţie a acestui iarmaroc vor participa peste 40 de misiuni diplomatice, organizaţii internaţionale şi de caritate, întreprinderi autohtone şi meşteri populari.

Iarmarocul Caritabil de Iarnă, care îşi va deschide uşile între orele 10.00-16.00, este organizat de Clubul Internaţional al Femeilor din Moldova şi este unul dintre cele mai populare evenimente de sfârşit de an. În această zi, fiecare vizitator va avea şansa de a face o călătorie virtuală în jurul lumii fără a părăsi Chişinăul – gustând din bucătăria diverselor ţări, cumpărând dulciuri şi suvenire, ascultând un recital extraordinar susţinut de îndrăgita interpretă Geta Burlacu. Vizitatorii iarmarocului vor putea participa la cea mai generoasă Tombolă de Crăciun, printre premiile puse la bătaie numărându-se bilete de avion tur-retur Istanbul-Chişinău, ultimul model de Blackberry, călătorii romantice la Budapesta şi Bucureşti, certificate pentru cele mai bune restaurante din Chişinău sau pentru vizitarea centrelor SPA. Biletele pentru tombolă se vor vinde pe loc şi vor costa doar zece lei! De asemenea, copilaşii veniţi la iarmaroc îl vor putea vizita pe Moş Crăciun în peştera sa.

Tradiţional, fondurile colectate vor fi utilizate pentru proiectele de caritate din Moldova. Beneficiarul principal al ediţiei 2011 a iarmarocului este Centrul „Hippocrates”, o instituţie medicală din Chişinău, care oferă servicii gratuite de specialitate şi terapie de reabilitare copiilor cu dizabilităţi şi boli cronice. „Hippocrates”, care anual oferă tratament pentru 400 de copii, a fost creat cu susţinerea organizaţiei ChildAid UK şi a scriitorului britanic Tony Hawks, binecunoscutul autor al romanului „Tenis cu moldoveni”. La 10 decembrie, Tony Hawks va oferi un concert în stilul său propriu de comedie vie, la Filarmonica Naţională. Veniturile obţinute de la concert de asemenea vor fi oferite Centrului „Hippocrates”.

Fondat în 1997, Clubul Internaţional al Femeilor din Moldova (IWCM) reuneşte femei din diferite ţări şi culturi – de regulă, soţiile ambasadorilor străini acreditaţi la Chişinău sau angajate ale diverselor organizaţii internaţionale. Membrele Clubului organizează cel puţin două evenimente de caritate pe an: Iarmarocul de Iarnă în decembrie şi Seara de Artă în primăvară. În 2010, Iarmarocul de Iarnă a fost vizitat de peste 7000 de oameni, iar suma adunată în toţi aceşti 15 ani de activitate filantropică constituie aproximativ 200.000 USD.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *