Externe

Iațeniuk: „Rusia este o AMENINȚARE pentru toți”

În Canada, Iațeniuk a participat la a treia Conferință privind susținerea reformelor în Ucraina. Oficialul și-a exprimat recunoștința față de guvernul Canadei pentru sprijinul acordat Ucrainei, atât financiar, cât și în domeniul cooperării militare. „Cea mai bună modalitate de a sprijini Ucraina este de a scăpa de cizma militară rusească, care se află pe pământul ucrainean. Cred că lumea liberă mai există și încă avem conducători ai lumii libere", a menționat ex-premierul Ucrainei.

Arseni Iațeniuk s-a referit și la faptul că Rusiei i s-a permis întoarcerea în APCE. „Europenii au susținut această idee, în ciuda faptului că Rusia a fost sancționată și aceste sancțiuni au pornit de la anexarea ilegală a Crimeei și ocupația regiunilor Donețk și Lugansk. Rusia nu a îndeplinit nicio condiție, însă s-a reîntors în clubul acestor așa-numiți reprezentanți ai lumii libere", a declarat politicianul. „În opinia mea, trebuie să ne exprimăm cu tărie poziția și să respectăm principiile noastre”, a subliniat el.

„Pentru noi, prioritatea cheie este restaurarea integrității teritoriale a Ucrainei și introducerea de noi sancțiuni împotriva Federației Ruse, menținerea unei poziții ferme în America de Nord și a unității în Uniunea Europeană împotriva agresiunii rusești", a susținut liderul partidului „Народный фронт”.

Iaţeniuk a transmis și un mesaj canadienilor pentru următoarele alegeri din această ţară. „Fiți vigilenți, Rusia va fi interesată să intervină şi în alegerile de aici. Stați pe poziție, susțineți valorile lumii libere, susțineți poporul ucrainean. Sunteți membri ai NATO şi astfel alegerile dvs. vor fi cu siguranță interesante pentru FSB și pentru Kremlin. Așadar, nu uitaţi acest lucru și faceți tot posibilul pentru a împiedica Rusia să intervină în alegerile dumneavoastră și în sistemul vostru politic”, a punctat ex-premierul ucrainean.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *