Rețetă: Iaurt cu musli și fructe uscate
Fie că este vorba de fructe, cereale, iaurt, sandviș sau doar un pahar de orange juice, important este că nu ies din casă până nu mănânc ceva după fiecare cafea băută la prima oră şi funcţionează, să ştiţi, energie este până spre orele prânzului.
Ingrediente
– 400 gr iaurt simplu
– 100 gr fructe uscate
– 50-100 gr fulgi de ovăz
– lapte
– un vârf de cuţit de scorţişoară măcinată (opţional)
Mod de preparare
Se încălzește ușor puțin lapte și se toarnă peste fructele uscate atât cât să le acopere. Se lasă să stea măcar 15 minute. Se scot apoi fructele uscate din lapte și se pun într-un borcan de 800 ml. Se adaugă 3-4 linguri din laptele în care s-au înmuiat. Se mixează cu blenderul vertical până obținem o pastă. Se adaugă iaurtul și (optional) scorțișoara peste piureul de fructe și se mixează bine aproximativ un minut. În laptele rămas de la fructele uscate se pun fulgii de ovăz la înmuiat măcar 30 de minute. Dacă e nevoie, se mai adaugă lapte, acesta trebuie să acopere perfect ovăzul. În cazul în care doriți iaurtul mai gros, similar cu consistența orezului cu lapte, folosiți 100 gr ovăz, iar dacă-l doriți mai subțirel, folosiți doar 50 gr. Când ovăzul a absorbit tot laptele, se adaugă în amestecul de iaurt și se omogenizează bine. Se poate consuma imediat sau se închide borcanul cu capac și se păstrează la frigider.
Timpul Suplimentul Femeia
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!