Actualitate

Idei dictatoriale în Ministerul Afacerilor Interne din Moldova. Vor să interzică circulația bicicliștilor în afara orașului

Alianța Biciclete Chișinău critică obiecțiile și propunerile de modificare a Regulamentului Circulației Rutiere, elaborate de Ministerul Afacerilor Interne. Membrii solicită să fie organizată o sesiune de consultări publice cu prezență fizică la care să poată discuta și ajunge la un numitor comun.

Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova a publicat sinteza obiecțiilor și propunerilor la Regulamentul Circulației Rutiere.

Printre ele se găsesc interzicerea circulației bicicletelor în afara orașului și introducerea purtării obligatorii a căștii de protecție.

„Solicităm să fie organizată o sesiune de consultări publice cu prezență fizică la care să putem discuta și ajunge la un numitor comun în ceea ce privește unele puncte,” a scris într-o postare pe pagina lor de facebook, Alianța Biciclete Chișinău.

Alianța susține că cea mai controversată prevedere este cea care limitează circulația bicicletelor pe zone cum ar fi viaductul sau în afara orașului.

„Constatăm cu regret că unele propuneri esențiale au fost respinse, iar unele nu se regăsesc deloc în document,” se arată în mesajul lor.

Cel mai în siguranță bicicliștii vor fi dacă nu ies în genere din casă

Cam așa se poate rezuma motivația propunerilor de la Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova. În legătură cu publicarea propunerilor absurde la RCR, astăzi la ora 13:00 se preconizează un protest în fața clădirii MAI.

Ce se cere la protest: organizarea unei runde de consultări publice cu prezența fizică la care să fie o discuție reală cu comunitatea și organizațiile de ciclism și transport alternativ și să se ajungă la un numitor comun.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Poza articolului este din arhiva mea personală. Rog autorul articolului să mă contacteze prin e-mail.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *