Eveniment

Idei pentru Ziua Pamantului

„Ziua Pământului” a intrat în calendarul manifestărilor dedicate mediului înconjurător în anul 1970, datorită senatorului american Gaylord Nelson. Acesta a vrut să tragă un semnal de alarmă faţă de faptul că, în acea perioada, clasa politică arată un vădit dezinteres faţă de mediu.

Această mişcare s-a născut în SUA într-o perioada când au avut loc mai multe evenimente deosebite, printre care înăbuşirea prin folosirea armelor de foc a revoltei unor studenţi împotriva războiului din Cambodgia, apariţia fibrelor optice sau moartea lui Jimmy Hendrix. Despre mediul înconjurător a început să se vorbească din ce în ce mai des.

1. Prin reciclarea unei cutii din aluminiu poţi obţine suficientă energie pentru a te uită la televizor timp de trei ore;

2. Prima dată când a fost celebrată Ziua Pământului, s-a întâmplat pe 22 aprilie 1970;

3. RECICLEAZĂ! Cu siguranţă ai prin casă o mulţime de lucruri care nu-ţi mai folosesc. În felul acesta îţi aranjezi casă aşa cum ţi-ai propus de mai multă vreme şi totodată scapi de obiectele aparent inutile, dar care, după o reprelucrare, îţi vor putea fi utile din nou.

4. eCICLEAZA! Tastaturi, mouşi, LCD-uri de care nu mai ai nevoie, PC-uri depăşite! Depozitează-le într-un punct dedicat şi bea o bere cu prietenii tăi. Pentru aşa ispravă, zău că meriţi!

5. DONEAZĂ! Orice îţi este inutil poate fi de folos unui alt om care nu-şi permite să cumpere acele obiecte de la magazin.

6. Ai putea că azi, de Ziua Pământului, să îţi laşi maşină la serviciu. Oricum parcarea de acolo este păzită! Eventual urcă-te într-un metrou în drumul tău spre casă. Ori, dacă ambiţia îţi permite, mergi pe jos! În felul acesta scapi de nervi în trafic, scapi de grijă ştergătorului îndoit pentru că ţi-ai parcat maşină pe locul vreunui vecin şi poţi să ieşi din monotonia drumurilor tale de fiecare zi.

7. Plimbă-te printr-un parc. Cu siguranţă n-ai mai făcut asta de multă vreme. Meriţi un moment cu ţine însuţi/însăţi în această zi specială!

8. Te-ai gândit că ai putea servi cină cu lumina închisă? Marile restaurante din lume desfăşoară activităţi de acest gen doar pentru clienţii fideli şi pe foarte mulţi bani. Tu îţi poţi permite un astfel de răsfăţ chiar la ţine acasă, împreună cu persoană iubita. Descoperiţi gusturi şi arome noi fără să vedeţi ce mâncaţi şi bucuraţi-va de o noapte magică pe întuneric!

9. Măcar azi evita să mai printezi documentele cu care lucrezi. În acest fel, câţiva copaci vor fi ocrotiţi;

10. Dacă îţi place să meştereşti prin casă, schimbă-ţi becurile cu spoturi LED şi întrerupătoarele cu senzori de mişcare. În felul acesta consumi mai puţină energie, plăteşti facturi mai mici şi protejezi mediul înconjurător.

Ziuaveche.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *