UE / Nato

Iese Marea Britanie din UE? Cameron joacă dur

"Am făcut progrese astăzi, (dar) nu este suficient, va fi dificil", a comentat şeful guvernului britanic la postul Sky News.

"Dacă acordul va fi bun, îl voi acceptă, dacă nu va fi, nu îl voi acceptă", a adăugat Cameron despre renegocierea termenilor apartenenţei ţării sale la Uniunea Europeană.

Principala să cerinţă este impunerea unui moratoriu de patru ani asupra ajutoarelor sociale pentru imigranţii comunitari care vin să lucreze în Marea Britanie, o condiţie ce contravine însă principiului liberei circulaţii a bunurilor şi persoanelor în UE.

Negocierile au în vedere cu precădere un mecanism de "frânare de urgenţă" în situaţia în care serviciile publice britanice vor fi suprasolicitate sau Asigurările sociale vor fi supuse unor abuzuri repetate.

Potrivit BBC online, David Cameron a respins propunerile Bruxelles-ului că "insuficiente", el indicând că s-au realizat progrese, dar mai este "un drum lung de făcut".

"Vrem să se termine cu ideea că se poate obţine ceva fără contrapartidă", a mai spus Cameron pentru Sky News.

La realegerea să în mai 2015, prim-ministrul britanic s-a angajat să organizeze un referendum cu privire la menţinerea sau nu a ţării sale în Uniunea Europeană, un scrutin ce ar urmă să aibă loc până la sfârşitul lui 2017. 

sursa: ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *