Moldova

Igor Boţan: „După condamnarea regimului, trebuie să fie dat startul LUSTRAŢIEI”

Dacă nu va reuşi să-şi păstreze acest drept pe cale legală, va găsi alte simboluri care să semene cu cele comuniste. Totodată, o va face pe victima. Astfel de aprecieri a făcut pentru Info-Prim Neo directorul Asociaţiei pentru Democraţie Participativă (ADEPT), analistul Igor Boţan.
„Mihai Ghimpu a reuşit să obţină ca simbolurile comuniştilor să nu le amintească cetăţenilor de perioada când un partid comunist era la putere. Această decizie este ceea ce promovează domnul Ghimpu de mai demult. El a exercitat anumite presiuni asupra colegilor, a renunţat la cerinţele pentru funcţii, dar este ciudată decizia celorlalţi colegi din Alianţa pentru Integrare Europeană, care au preferat să voteze cu hurta şi s-au eschivat de la votul personal”, a spus directorul ADEPT.

Directorul executiv al ADEPT susţine că prin adoptarea deciziei de a interzice simbolurile comuniste şi a condamna regimul totalitar Partidul Liberal cel puţin s-a manifestat ca un partid cât de cât consecvent. Totodată, analistul nu crede că acest lucru le dă liberalilor un mare câştig. „PL, prin impunerea colegilor să voteze această decizie, a mai obţinut un lucru – visul lui Dodon de reformatare nu mai este realizabil, deoarece cei care au votat cu PL nu mai pot face manevre de apropiere de PCRM şi fac parte din blocul anticomunist”, a conchis Igor Boţan.

Sursa: Info-Prim Neo
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *