Actualitate

Igor Boțan: Îl voi susţine pe Mihai Ghimpu, inclusiv dacă va candida la şefia statului, deoarece a promis că va întoarce miliardul furat

Preşedintele asociaţiei obşteşti „Centrul de iniţiative şi monitorizare a autorităţilor publice”, juristul Ion Dron, este convins că un nou guvern va fi format, însă s-a arătat sceptic privind eficienţa lui. „Ei vor forma Guvernul pentru că nu au altă soluţie. Însă cum va fi format Guvernul, vom reveni la aceiaşi situaţie. Vor continua să fure. Poate că nu chiar de odată. Cred că noul Guvern format din cele trei partide nu va aduce nimic bun cetăţenilor”, a opinat Dron.

Preşedintele Asociaţiei Obşteşti „Justiţie şi Democraţie”, Pavel Midrigan, consideră că PLDM şi PDM vor reuşi să formeze guvernul, chiar dacă vor face coaliţie cu liberalii. „Ei nu au nevoie de o coaliţie cu liberalii pentru a forma un guvern. Alegerile locale aproape că nu au schimbat nimic. Cei din PDM şi PLDM au o prezenţă bună în teritoriu. Totodată, mandatul noului guvern va dura până în luna martie 2016, când va trebui de ales noul şef al statului” , a opinat Midrigan.

Şi invitatul permanent al emisiunii, analistul politic Igor Boţan, consideră că noul executiv va fi format, deşi cu întârziere. „Formarea noului guvern va depinde de mersul negocierilor dintre PLDM, PDM şi PL. Aşa că nu se ştie când va fi format. Totuşi, în situaţia creată, cred că ei vor face abstracţie de ambiţii şi în cele din urmă se vor înţelege. Eu îl voi susţine pe Mihai Ghimpu, inclusiv dacă va candida la şefia statului, deoarece a promis că va întoarce miliardul furat”, a declarat analistul.
 
Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *