Politică

Igor Corman: „Relația noastră cu România este una importantă”

Iar Summit-ul de la Vilnius este doar un apropiat obiectiv în parcursul european al Moldovei. Declaraţii în acest sens au fost făcute de către Igor Corman, în cadrul unei emisiuni difuzate pe postul TV Moldova1.

„Trebuie să obținem ca cetățenii noștri să circule liber în spațiul european. În acest scop, cred că vom lucra în tandem cu premierul Iurie Leancă”, a specificat spicherul. De altfel, Igor Coman a promis să asigure o stare normală atât în cadrul Parlamentului, cât și în interiorul coaliției de guvernare, precum și cooperarea eficientă între Parlament și Guvern.

Spicherul Corman a spus că în timpul apropiat urmează a fi ratificat tratatului privind regimul de frontieră cu România, acesta fiind una dintre restanțele fostului Legislativ. „Este important să punem punct pe acest subiect, pentru că relația noastră cu România este una importantă. Acesta va fi un semnal și pentru partenerii europeni”, a menționat Corman.

Totodată, Igor Corman a lăsat să se înțeleagă că legea antidiscriminare nu va fi revizuită. Potrivit spicherului, opoziția „face mult populism și încearcă să manipuleze cetățenii” abordând acest subiect, în timp ce, în respectiva lege, nu se conține nici o prevedere privind căsătoriile mixte și adopția copiilor. „Este o lege care se referă la categorii sociale largi și are menirea de a nu admite discriminarea. Și doar într-un singur loc se face referință la minoritatea sexuală”, a opinat președintele Parlamentului.

Prima vizită oficială, spicherul Igor Corman o va efectua, pe 18 iunie, la Parlamentul European, fiind invitat de președintele Martin Schulz

Timpul.md (A.G.) via trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *