Actualitate

Igor Dodon îl invită pe președintele ales al Cehie să viziteze R. Moldova

„Îmi face o deosebită plăcere să vă adresez, în numele poporului Republicii Moldova şi al meu personal, cele mai sincere felicitări cu ocazia realegerii dumneavoastră în înalta funcție de Preşedinte al Republicii Cehe.

Consider că această realegere reconfirmă încrederea cetățenilor cehi în cursul de dezvoltare a țării, promovat pe durata mandatului precedent. Sunt ferm convins că experienţa și abilităţile de conducere ale fumneavoastră vor contribui pe mai departe la consolidarea prosperității Republicii Cehe.

Nutresc convingerea că și în continuare vom avea în persoana Excelenței voastre un prieten de nădejde, implicit în consolidarea identităţii noastre democratice. Totodată doresc să Vă asigur de voința fermă și disponibilitatea Republicii Moldova de a fortifica dialogul politic la toate nivelurile, în beneficiul ambelor popoare.

În speranța de a vă avea cât mai curând în calitate de înalt oaspete a tării mele, vă rog să acceptaţi, Excelenţă, asigurarea deosebitei mele consideraţii”, se arată într-un comunicat al Președinției.

Realitatea.md amintește că ieri, preşedintele în funcţie din Republica Cehă, Milos Zeman, în vârstă de 73 de ani, a câştigat un al doilea mandat prezidenţial, obţinând un procent de 52% din voturi, în detrimentul academicianului Jiri Drahos, care nu deţine experienţă politcă

Sursa: Realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *