Politică

Igor Dodon se declară împotriva unei alianțe cu Partidul Democrat

Într-un interviu pentru noi.md, Igor Dodon afirmă că o alianță cu PD și cu foștii deputați comuniști care au părăsit PCRM ar însemna că ”Partidul Socialiștilor nu va trece în viitorul Parlament”.

”Deja avem exemple. Și Ghimpu, și Filat sînt niște cadavre politice, iar Voronin este foarte aproape de asta. De aceea, eu cred că Partidul Socialiștilor nu va face asemenea greșeli. /…/ Partidul Socialiștilor a fost votat ca partid de opoziție față de actuala putere. De aceea, dacă Partidul Socialiștilor va intra în coaliție cu Partidul Democrat, atunci el nu va mai exista”, a subliniat fostul lider al PSRM.
El a declarant că se pronunță în continuare pentru convocarea alegerilor parlamentare anticipate.

„Actuala majoritate parlamentară are cîteva variante. Prima – să meargă la alegeri parlamentare anticipate pentru ca poporul care vrea alegeri să aleagă o altă majoritate parlamentară. A doua variantă – să implementeze reformele cerute de FMI. Atunci ratingul lor, care în prezent este de 8%, va fi de minus opt peste un an, pentru că FMI cere majorarea vîrstei de pensionare și majorarea tarifelor, reducerea cheltuielilor în agricultură, majorarea impozitelor etc. Sau ei pot să nu facă aceste reforme, atunci nu vor fi bani și ei vor falimenta. Și vor fi nevoiți să meargă la alegeri anticipate. Ei se află în această situație, nu noi. Noi nu sîntem la putere. Ei singuri au ajuns în această situație și acum să iasă singuri din ea. Noi le propunem alegeri anticipate. Dacă poporul nostru va vota alte partide sau aceleași partide – timpul va arăta”, a spus Igor Dodon.

Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *