Politică

Igor Grosu, la Praga: „R. Moldova trebuie să devină membru al UE în pofida provocărilor cu care ne confruntăm”

Autoritățile statului își propun să deschidă negocierile de aderare a Republicii Moldova la UE până la sfârșitul anului curent, a anunțat șeful Legislativului, Igor Grosu, după ce a participat la reuniunea Președinților Parlamentelor a țărilor candidate la aderare la UE ce se desfășoară în Praga.

În acest scop, oficialul de la Chișinău menționează, instituțiile noastre implementează recomandările Comisiei Europene și transpun legislația europeană într-un ritm accelerat, transmite Știri.md.

„Suntem conștienți că acesta este un proces complex, dar suntem determinați să le îndeplinim cât mai curând posibil. Prioritățile noastre sunt reconstrucția economiei, securitatea energetică și consolidarea securității statului, reformarea justiției și îmbunătățirea nivelului de viață. Republica Moldova trebuie să devină membru al UE în pofida provocărilor cu care ne confruntăm”, a mai spus Igor Grosu.

Vă amintim că la Praga se desfășoară luni și marți Conferința președinților Parlamentelor din Uniunea Europeană. Este pentru prima dată când Republica Moldova participă la acest eveniment în calitate de țară candidată la aderarea la UE.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *