Politică

Igor Grosu (PAS) are emoții ori de câte ori Rusia scoate în Marea Neagră navele înarmate

Republica Moldova se confruntă cu un pericol crescut din partea Mării Negre, a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu, în timpul unei vizite la București. El a precizat că spațiul aerian al Republicii Moldova este monitorizat în comun cu specialiști din România și Ucraina, în contextul războiului din Ucraina.

În ciuda neutralității țării, Grosu susține că este necesar să se investească în apărare, atât cu resurse proprii, cât și cu suportul partenerilor. El a avertizat că, de fiecare dată când flota agresoare a Federației Ruse este scoasă în larg, există riscul unor surprize neplăcute.

În ciuda faptului că premierul Igor Grosu afirmă că nu există pericol iminent de escaladare a conflictului în Transnistria, el subliniază că situația în regiune rămâne tensionată. El reiterează că, în ciuda acestui fapt, autoritățile de la Chișinău au reușit să mențină stabilitatea în regiune și speră să o poată face și în viitor.

De asemenea, Grosu a menționat că, în ciuda declarațiilor anterioare ale șefului Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Musteață, despre un plan al Rusiei de a invade Republica Moldova, riscurile actuale sunt minime. El a subliniat că acestea au fost analize și declarații ale generalilor armatei ruse și că, la momentul actual, nu există pericol iminent de escaladare a conflictului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *