Internațional

Îl va ajuta Lukașenko din nou pe Putin pentru a se menține la putere? Belarusul începe exerciții militare pentru forțele aeriene

Marți, 9 august, ministerul belarus al apărării a anunțat că forțele aeriene ale țării vor organiza exerciții de antrenament militar în perioada 9-25 august, potrivit Reuters.

De asemenea, exercițiile vor implica trageri reale și se vor desfășura în două etape, în perioada 9-11 august în Belarus și apoi la baza de antrenament Ashuluk din Rusia, între 22 și 25 august, a precizat ministerul.

Belarusul, principalul aliat al Rusiei și la granița cu Ucraina, a fost folosit de Moscova pentru a-și lansa ofensiva.

În luna mai, dictatorul belarus Alexandr Lukașenko i-a cerut ministrului Apărării de la Minsk să învețe din invazia Rusiei în Ucraina pentru dezvoltarea și echiparea militarilor din Belarus, relatează Ukraîinska Pravda cu referire la Hotnews.

„Voi spune sincer că așa am percepe altfel armata noastră și, în primul rând, armamentul armatei noastre. Și, din nou, sincer, operațiunea militară a Federației Ruse în Ucraina ne-a învățat multe”, a declarat Lukașenko.

Alexandr Lukașenko vrea să fabrice sistemul mobil de rachete balistice cu rază scurtă de acțiune Iskander până la sfârșitul anului.

În luna mai, Belarusul a cumpărat sisteme de apărare antiaeriană S-400 și rachete Iskander din Rusia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *