Actualitate

Ilegalități depistate la punctul vamal de la Tudora

O cetățeană a Republicii Moldova a fost reținută, la ieșirea din țară, pentru săvârșirea infracțiunii de uz de fals în actele oficiale.

În seara zilei de ieri, inspectorii punctului de trecere „Tudora” au depistat un permis de conducere românesc fals, prezentat de către o locuitoare a orașului Florești, în vârstă de 21 de ani. Aceasta conducea un mijloc de transport de model Toyota RAV4, cu numere de înmatriculare moldovenești. În cadrul controlului actelor însoțitoare, angajații Poliției de Frontieră au constatat că permisul de conducere este fals. Astfel, pe cazul dat a fost întocmit proces verbal. Totodată, potrivit declarațiilor suspectei, documentul ar fi fost eliberat de către autoritățile române, în baza certificatului de susținere a examenelor auto. Verificările adiționale au relevat, însă, faptul că persoana nu a traversat niciodată frontiera moldo-română, motiv pentru care aceasta va fi documentată și pentru fals în declarații.

Polițiștii de frontieră din cadrul aceluiași punct de trecere au identificat un alt cetățean al Republicii Moldova care conducea un mijloc de transport reutilat ilegal. Tânărul de 29 de ani s-a prezentat pe sensul de ieșire din țară la data de 24 noiembrie. În urma verificării fizice a automobilului de model Dacia Logan, cu numere de înregistrare moldovenești, inspectorii de frontieră au constatat că în mijlocul de transport a fost instalat sistemul de alimentare cu gaz fără autorizare de la organele competente.

Pe cazul dat a fost întocmit proces verbal de constatare a contravenției prevăzute de art. 228 alin.1 CC RM, care se sancţionează cu amendă de la 15 la 20 de unităţi convenţionale cu aplicarea a 3 puncte de penalizare.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *