Externe

IMAGINEA ZILEI. Cum a fost fotografiat un luptător ucrainean din Azovstal chiar de Ziua Internațională a Luminii

O imagine cu un militar ucrainean aflat în combinatul siderurgic Azovstal a devenit virală pe Twitter, fotografia fiind făcută luni, când la nivel mondial este celebrată Ziua Internațională a Luminii.

Astfel, în imagine se observă cum o rază îngustă luminează fața soldatului ucrainean ce stă cu brațele desfăcute larg și are fața îndreptată chiar spre sursa de lumină, ce vine probabil printr-o spărtură făcută în tavan de bombardamentele rusești.

Rușii au continuat și zilele trecute să lovească cu artilerie aeriene asupra uzinei siderurgice unde câteva sute de soldați, ultimii luptători din Mariupol își mențin pozițiile.

Ocupanții ruși au bombardat orașul port timp de aproape două luni, transformând Mariupolul într-un morman de dărâmături. Grupuri de luptători și civili ucraineni s-au ascuns în Azovstal – o vastă uzină din epoca sovietică, fondată în timpul lui Iosif Stalin și proiectată cu un labirint de buncăre și tuneluri.

Civilii au fost evacuați din buncăre, dar luptătorii ucraineni au rămas ascunși acolo.

Turcia a propus evacuarea pe mare a ucrainenilor răniţi din Azovstal, a menționat sâmbătă purtătorul de cuvânt al lui Erdogan.

Ramzan Kadîrov a făcut însă apel la președintele turc, să revină asupra ofertei sale și să nu faciliteze evacuarea luptătorilor ucraineni blocați în Azovstal, cecenul spunând că luptătorii Azov sunt „criminali fără Dumnezeu”.

Sursa: Hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *