CSI / RusiaRăzboiUcraina

Imagini cu impact puternic de la funeraliile victimelor din Uman. Micuțul Mișa plânge după sora lui, ucisă în atacul rusesc: „Mi-e dor de tine, Sofia”

Locuitorii orașului ucrainean Uman au comemorat, duminică, 30 aprilie, victimele atacului rusesc cu rachete, de vineri, soldat cu 23 de morți, relatează Bild. Lacrimile unui băiețel de 6 ani ilustrează durerea unui întregi nații, scrie Libertatea.ro.

Mihail Șulga și-a pierdut sora mai mare, Sofia, în atac. Fetița de 11 ani a fost unul dintre cei șase copii care și-au pierdut viața, după ce o rachetă rusească au lovit un bloc de locuințe cu 9 etaje.

În timp ce stă lângă sicriul acoperit cu flori al surorii sale, înconjurat de rude, Mișa izbucnește în lacrimi. Băiețelul, care poartă o geacă portocalie și căciulă, începe să plângă. „Mi-e atât de dor de tine, Sofia”, spune el.

Părintele Fiodor Boțu a fost profund șocat de slujba la înmormântare de duminică.

„Locuiesc în apropiere. I-am cunoscut personal pe copii, pe cei mici, de la o vârstă fragedă. Eu am botezat-o pe Sofia, în această biserică. Eu însumi am copii, sunt cetățean al acestei țări și trăiesc în acest oraș de 15 ani”, a declarat preotul.

Pe lângă sora lui Mihail, Sofia, a fost înmormântat și un adolescent în vârstă de 17 ani, ucis în același atac rusesc.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a condamnat atacurile în cei mai fermi termeni posibil și a acuzat nu numai conducerea rusă, ci și soldații pentru crime de război: „Nu doar comandanții, ci și voi toți sunteți teroriști și ucigași și trebuie să fiți pedepsiți”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *