Internațional

Imagini cutremurătoare. Un tată îşi ţine de mână fiica moartă, prinsă în pat sub dărâmături după seismul din Turcia

Imagini sfâșietoare vin din Turcia şi surprind momentul în care un tată ține mâna fiicei sale de 15 ani ucisă în cutremurul care a devastat ţara. Cel mai recent bilanţ vorbeşte de 3549 de morţi şi 22.168 de răniţi doar în Turcia în timp ce 53.317 salvatori sunt mobilizaţi în zonele afectate, scrie Observatornews.

Menționăm că preşedintele Erdogan a decretat stare de urgenţă pentru 3 luni iar OMS estimează că vieţile a 23 de milioane de oameni ar putea fi afectate de valul de seisme care a lovit regiunea. 

Un fotograf de la AFP a surprins imagini dureroase cu un tată care ține mâna fiicei sale moarte şi prinsă sub straturile de moloz. Scenele cumplite vin din orașul turc Kahramanmaraş. 

Mesut Hancer stă în mijlocul unei clădiri distruse şi o ţine de mâna pe fiica sa Irmak. Nu s-a putut desprinde de copila de 15 ani care a murit în pat după ce clădirea a căzut pe ea în urma seismelor care au lovit Turcia şi Siria în ultimele 2 zile, potrivit sursei citate.

Salvatorii se luptă cu vremea rece, replicile și cu molozul clădirilor prăbușite, săpând cu mâinile printre resturi după supraviețuitorii îngropați de cutremurele care au omorât peste 5.000 de oameni. 

Cele mai mari distrugeri au avut loc lângă epicentru, între Kahramanmaras și Gaziantep, un oraș cu două milioane de locuitori, unde blocuri întregi au devenit acum în ruine sub zăpada care a cazut în ultimele ore. 

Salvatorii continuă să caute supraviețuitori după ce sute de blocuri au fost şterse de pe faţa pământului. Este o cursă contracronometru, mai ales că vremea severă se va înrăutăţi în zilele următoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Nu au cazut toate casele, aceasta inseamna: defecte de constructie sau ingineresti,
    Imi inchipui ce se va face la Chisinau cu coruptia generalizate din domeniul constructiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *