ActualitateEconomie

Imagini dezolante de la malul mării: În mijlocul plajei Mamaia a apărut peste noapte un adevărat șantier

Afaceristul Constantin Alin Bucur, fost deputat UNPR în legislatura 2012-2016, a văzut o oportunitate de extindere a afacerii sale în lărgirea plajei de la Mamaia. A închiriat zeci de mii de metri pătrați de plajă și a primit autorizație pentru construirea a trei piscine îngropate, pentru care a excavat sute de tone de nisip.

Cu scopul de a profita de noul sezon turistic, în mai puțin de o lună, a ridicat o clădire de sute de metri pătrați lângă piscine. Cu toate acestea, autoritatea care i-a închiriat plaja a declarat că s-a extins într-o zonă unde construcția nu era permisă legal, astfel că a fost obligat să elibereze din noua plajă doar 200 de metri până la intrarea în mare, conform Gandul.ro. Lucrările la cele trei viitoare piscine îngropate de pe plaja din Mamaia, pentru care Alin Bucur a obținut autorizație de construcție, sunt în plină desfășurare, mai ales că din 1 Mai au început să sosească turiști pe litoral. Afaceristul fost parlamentar, care a închiriat 31.400 de metri pătrați de plajă la Mamaia în două loturi de la Administrația Apele Române, pare să nu fie preocupat de faptul că legea permite doar construcții provizorii pe plajă, care pot fi rapid demolate la finalul sezonului estival, și a dat „undă verde” buldozerelor pentru a îndepărta sute de tone de nisip.

Cum s-a ajuns în această situație -Fostul parlamentar Constantin Alin Bucur, proprietar al firmei BC Cogen Management SRL și al bufet-barului Angels Beach în clădirea Caelia Residence din Mamaia, a abordat cu haos sintagma „amenajare plajă turistică”, lăsând locul unui adevărat dezastru. -În luna martie 2024, SC BC Cogen Management SRL a primit autorizație de construire de la Primăria Constanța pentru „amenajare plajă turistică” în Mamaia, sectorul IV, subsectorul 15. De atunci, în doar o lună, folosind utilaje grele cum ar fi camioane, vole și compactoare, fostul deputat Constantin Alin Bucur a excavat sute de tone de nisip și a nivelat zona de plajă închiriată în stațiunea Mamaia.

-Progresul lucrărilor a fost rapid. Dacă la începutul lunii aprilie existau doar niște săpături pentru piscine și o fundație construită direct pe nisip din lemn, imaginile surprinse de Gândul la 1 mai arată că în mai puțin de o lună s-a ridicat o construcție de sute de metri pătrați, cu pereți din rigips, tencuiți și sprijiniți cu stâlpi de susținere în unele zone, care probabil vor servi ca terasă pentru bar-restaurant. -Fostul deputat, acum afacerist, a interpretat subiectiv acordul pentru „amenajare plajă turistică”, iar un răspuns de la Administrația Bazinală Apele Române ar arată clar că s-a extins cu construcția în zone unde legea îi interzice acest lucru, notează sursa mai sus menționată.    

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *