ExterneRăzboi

Imagini din dronă. Ocupanții ruși lovesc lanurile de grâu din Ucraina

Fermierii ucraineni acuză artileria rusă că încearcă să le distrugă culturile de cereale, cu puțin timp înainte de recoltare. Reporterii CNN au obținut o serie de imagini din dronă care surprind momentul în care ocupanții ruși atacă lanuri de grâu din sudul Ucrainei.

Cu puțin timp înainte de începutul recoltei, fermierii ucraineni sunt forțați să intervină pentru a împiedica focurile pornite de atacurile de artilerie să le distrugă toate câmpurile. Mulți dintre aceștia le-au explicat reporterilor occidentali că recuperează adesea bucăți din proiectilele lansate de militarii din Rusia.

Printre aceștia și Mihail, unul dintre fermierii care, în acest moment, se pune în pericol atunci când încearcă să recolteze grâul crescut în acest an. Pe marginea câmpurilor pe care acesta le-a cultivat se află mai multe vehicule distruse în primele săptămâni ale războiul, dar și mai multe cratere apărute în urma atacurilor de artilerie din ultimele săptămâni.

Invazia rusească blochează exporturile de cereale din Ucraina

Mihail le-a explicat jurnaliștilor că în ciuda riscurilor la care care el și alți fermieri se expun pentru a recolta cerealele, ei confruntă cu probleme importante și după această etapă. Mai exact, din cauza prezenței militare ruse în sudul Ucrainei și în Marea Neagră nu își pot exporta grânele de anul trecut sau pe cele din acest an. În plus, chiar și atunci când reușesc acest lucru, prețurile pe care le obțin sunt mult prea mici pentru a le acoperi cheltuielile.

Problemele cu care se confruntă fermieri ca Mihail în ceea ce privește comercializarea recoltelor de anul trecut și a celor pe care au început să le strângă se răsfrâng asupra lanțurilor globale de aprovizionare, ducând la o creștere a prețurilor și la avertismente legate de o posibilă foamete în unele zone de pe glob.

Sursa: Libertatea.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *