ActualitateExterne

Imagini incredibile filmate de armata ucraineană: un OZN în formă de disc s-a apropiat de membrii batalionului 406

Soldații ucraineni au fost șocați când au văzut un obiect zburător neidentificat apărut în cer. Un OZN în formă de disc, complet silențios, a fost surprins de către trupele ucrainene în țara devastată de război, informează Daily Mail.

Membrii batalionului 406 al armatei ucrainene au fost martorii unui fenomen neobișnuit. Quadcopterul Mavic al batalionului se înălța la peste 500 de metri deasupra solului când a observat OZN-ul.

La această altitudine, orizontul vizibil prin intermediul camerei dronei în depărtare ar fi de aproximativ 50 de kilometri, ceea ce înseamnă că OZN-ul ar putea fi cel puțin la aceeași distanță sau chiar mai departe, în funcție de înălțimea obiectului deasupra solului.

În timp ce membrii 406 au mărit camera dronei, de la ceea ce părea a fi un zoom de 2x la 4x și înapoi, ei pot fi auziți pe video încercând să își dea seama ce ar putea fi urma misterioasă.

Uimirea martorilor

Unul dintre ei a întrebat: “De ce nu poate trage cu rachete asupra noastră? Ce vrei să spui? Printre înjurături, un membru al batalionului a întrebat: “De ce nu se mișcă?”.

Un soldat din 406 a spus apoi: “Nu se vede nimic pe camerele termice?”, sugerând că tehnologia suplimentară în infraroșu – în afară de dronă, care este vizibil în modul infraroșu (IR) în timp ce vizualizează OZN-ul în sine – nu a putut corobora observarea.

content-image

Imaginile ciudate au fost surprinse cu ajutorul uneia dintre cele peste 300 de drone cu termoviziune folosite de Forțele Armate Ucrainene.

Un membru al Batalionului 406 declară că obiectul este “un OZN, cu siguranță”. “Rămâne pe loc, pe ecran. Măriți mai mult”, continuă să dezbată militarii ucraineni.

Conversația lor, în limba ucraineană, a fost confirmată de mai mulți specialiști care au vizionat filmările pentru publicația Daily Mail.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *