Politică

Imagini șocante din TIMPUL URSS: Vladimir Putin a supravegheat REȚINERILE și BĂTĂILE celor din opoziție

 Legenda pozei sună în felul următor: „ V. Putin supraveghează capturarea liderului uniunii democratice, Valeriu Terehov. Catedrala Kazan. 1989, transmite Цензор.НЕТ, cu referire la glavcom.ua
Rîbakov ar fi primit fotografia cu mulți ani în urmă, chiar de la participanții evenimentelor de atunci.

În carte, istoria acelei zile este descrisă de Terehov cu amănunte, astfel că misiunea lui Putin era de a supraveghea acele rețineri. Mai mult, Terehov este absolut convins că a fost capturat în urma comenzii lui Putin.

După cum scrie pe blogul său, Andrei Trezin: „sunt și alți martori, care susțin că în acea zi Putin dădea ordine. Astfel, au fost reținuți mai mult de o sută de oameni”.

Cu referire la acea zi, Wikipedia menționează: „Punctul culminant al activităților UD din Petersburg, a fost protestul din 12 martie 1989, atunci când Andrei Mazurmovici și Leonid Gusev, ambii membri UD, au înălțat steagul Rusiei, după ce au urcat pe monumentul lui Kutuzov lângă Catedrala Kazan. Pe numele lor au fost deschise dosare penale”.

Pentru acele timpuri, mitingul a fost considerat unul de amploare, întrucât au fost mobilizate mai mult de o mie și jumătate de colaboratori ai Ministerului Afacerilor Interne și KGB.

„Cu toate acestea, încă de pe timpul studenției, Putin era cunoscut în oraș ca unul din activiștii cunoscutului grup de intervenție, care participa la bătăile cetățenilor care susțineau opoziția”, scrie Trezin.
 
Sursa:  censor.net.ua 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *