CSI / Rusia

(Imagini video „apocaliptice” pe lacul Baikal) Greenpeace îi cere lui Putin să stingă incendiile: ”Ridică-te şi mergi la lupta cu focul”

În cele mai întunecate tonuri de stacojiu, videoclipul arată cum ard mii de hectare de pădure din Siberia în apropiere de lacul Baikal. „Acesta este Baikalul. NU e zi, este noapte. Aşa ard pădurile din Buryatia„ scria autorul videoclipului.

 

Focul a curpins patru regiuni: Tuva, Buryatia, Irkutsk şi Trans-Baikal. Numai în Buryatia, în conformitate cu Agenţia Federală de Silvicultură, sunt înregistrate 31 de incendii pe o suprafaţă totală de 113.800 hectare. Şi, judecând după informaţiile primite, zona incendiilor creşte în fiecare zi.

Greenpeace a făcut apel la preşedintelui rus să asigure protecţia unuia dintre simbolurile Rusiei. „Cu focul din Baikal au început să lupte prea târziu, problema a început încă din luna iulie. Ridică-te, la fel ca voluntarii locali şi mergi la lupta cu focul, fii la fel ca ei apărător al naturii Rusiei şi al lacului Baikal, şi ei au nevoie de ajutorul tău”, scrie Greenpeace în scrisoarea adresată preşedintelui.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *