CSI / RusiaExterne

Imigranții cubanezi se alătură armatei ruse pentru a lupta în Ucraina în schimbul cetățeniei

Imigranții cubanezi din Rusia se alătură armatei ruse pentru a lupta în Ucraina în schimbul cetățeniei. Mai mulți cubanezi au semnat contracte pe un an și au fost trimiși, miercuri, 24 mai, în zona de război, a informat publicația locală rusă Riazan Gazette.

Cei care au semnat contracte pentru a lupta vor primi o plată unică de la guvernul federal al Rusiei echivalentă cu 2.433 de dolari și alți 2.500 de dolari din regiunea Riazan, împreună cu un salariu lunar de 2.545 de dolari, potrivit The New York Post.

Potrivit unui raport recent, armata rusă a oferit potențialilor recruți un salariu mai mare de multe ori mai mult decât salariul mediu lunar rusesc de 63.060 de ruble (810 de dolari), pentru a-și consolida randurile armetei ruse din Ucraina, epuizate

La începutul acestei luni, președintele rus Vladimir Putin a anunțat că străinii care s-au înrolat în armata rusă pentru a lupta în război vor avea dreptul să obțină cetățenia rusă împreună cu familiile lor.

Mii de cubanezi s-au stabilit în Rusia în ultimii ani, deoarece este una dintre puținele țări care nu necesită vize pentru cetățenii cubanezi, potrivit publicației cubaneze Directorio Cubano.

Autoritățile ruse încearcă să recruteze și muncitori migranți din Asia Centrală pentru a lupta în Ucraina pentru a evita o altă mobilizare obligatorie.

Recrutarea a 300.000 de rezerviști în septembrie a stârnit proteste și a făcut ca mii de bărbați apți de luptă să fugă din țară.

Deși Rusia nu a confirmat numărul pierderilor din Ucraina, SUA au estimat recent că 100.000 de luptători ruși au fost uciși sau răniți în conflict numai din decembrie 2022.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *