Actualitate

Imigranții NU vor în România, vor în Schengen

Şeful misiunii din România a Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), Mircea Mocanu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu crede că va fi necesară activarea unor spaţii suplimentare de cazare în România pentru imigranţi.

"Activarea nu cred că va fi utilă, pentru că nu vin sau, dacă vin, sunt doar în trecere. Toţi îşi doresc în Schengen. În plus, mulţi dintre ei au familii în Germania", a explicat el.

În opinia sa, salariile mici constituie un alt motiv pentru care refugiaţii nu îşi doresc să ajungă în România, în condiţiile în care un salariu într-o spălătorie sau într-o pizzerie/restaurant este undeva la 1.500 de lei, în timp ce în Germania ajunge la 1.500 de euro.

Şeful misiunii OIM în România a mai spus că, şi dacă s-ar schimba ruta pe care refugiaţii vin în Uniunea Europeană, în România ar fi doar în tranzit şi ar putea fi procesaţi prin cele şase centre existente. Practic, din momentul în care ajung în ţară şi solicită azil durează aproximativ două luni procesarea cererii de azil.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *