Internațional

Imigrație: Trump vrea să evite atentate ca la Paris, Bruxelles și Berlin

Donald Trump a provocat un val de critici în Statele Unite și în lume după ce vineri a promulgat un decret care blochează intrarea în Statele Unite a refugiaților și cetățenilor a șapte țări majoritar musulmane pe o perioadă tranzitorie de 120 sau 90 de zile. Această perioadă trebuie să permită introducerea unui sistem de verificare extrem de minuțios a persoanelor care doresc să intre în SUA.

"Situații care există în prezent în anumite zone din Franța, în anumite zone din Germania, în Belgia sunt situații care nu vrem să se reproducă în interiorul Statelor Unite: o amenințare vastă și permanentă a terorismului domestic multidimensional și multigenerațional care să devină o dată permanentă a vieții americane", a declarat presei responsabilul.

Administrația Donald Trump vrea să se asigure că persoanele care doresc să emigreze în Statele Unite nu sprijină "ura, violența, extremismul", a precizat el. Și dorește să revadă procedurile de anchetă și verificare a candidaților la imigrație.

Parisul, Bruxellesul și Berlinul au fost ținte în ultimii doi ani ale unei serii de atentate jihadiste sângeroase, cele mai multe revendicate de gruparea Stat Islamic. 

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *