Timpul Liber

Impresionantul spectacol de balet – „Coppélia”, sâmbătă, 8 octombrie, pe scena TNOB

Unul dintre cele mai impresionante spectacole internaţionale de balet – „Coppélia” va fi prezentat sâmbătă, 8 octombrie, pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Balet din Chişinău. 

Coppélia este povestea unui bătrân austriac – Coppélius, făuritor de păpuşi mecanice în mărime naturală, şi a uneia din preafrumoasele sale lucrări, păpuşa Coppélia, de care, în necunoştinţă de cauză, se îndrăgosteşte un tânăr pe nume Franz. Dragostea tânărului pentru Coppélia este într-atât de evidentă, încât logodnica sa, Swanilda devine geloasă. Lucrurile se precipită şi mai mult în momentul în care, cu ajutorul unei cărţi magice, Coppélius reuşeşte să-i dea viaţă Coppéliei.

Spectacolul, în coregrafia lui Marius Petipa şi Enrico Cecchetti şi redacţia lui Marat Gaziev, îi va avea în rolurile principale pe Anastasia Homiţcaia, care o va juca pe Swanilda, Anatolie Ustimov, în rolul lui Franz şi Igor Gherciu, în rolul lui Coppélius. Decorurile şi costumele au fost realizate de Marina Socolova din Moscova. La pupitru dirijoral este Marin Balan.

Spectacolul va începe la ora 16.00, iar biletele costă între 30 şi 180 de lei.

Referințe: "Coppelia" -balet în trei acte, de Leo Delibes

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *