Economie

În 2011, R. Moldova şi-a dublat exporturile în România

Exporturile româneşti în Republica Moldova au înregistrat o creştere de 28,5% până la 786,3 milioane dolari SUA, iar importurile din Republica Moldova în România au valorat 347,7 milioane dolari SUA (creştere cu 86%).   

Republica Moldova este unul dintre principalii parteneri comerciali ai României din afara Uniunii Europene, exportul românesc pe această piaţă fiind pe locul şase după exporturile în state ca Turcia (3,8 miliarde dolari); Federaţia Rusă (1,4 miliarde dolari); Ucraina (1,1 miliarde dolari), Serbia (0,9 miliarde dolari).

În altă ordine de idei, şapte companii din România s-au arătat interesate de colaborarea cu parteneri din Republica Moldova în domeniile IT (soluţii software pentru industria mecanica), producţia şi comercializarea produselor din carne şi cereale, consultanţă în afaceri, export de sticlă şi geamuri termopan, precum şi în domeniul energiei reginerabile. Posibilităţile de colaborare au fost identificate în cadrul unei întâlniri a oamenilor de afaceri organizate de  Camera de Comerţ şi Industrie din Moldova şi Camera de Comerţ şi Industrie Bacău, cu sprijinul Biroului de promovare economic-comercială al Ambasadei României în Republica Moldova. 

Timpul.md (I.M.) 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *